به دسته ی خلق اشیای 2 بعدی (shapes) که در سمت راست دسته ی خلق اشیای 3 بعدی است،بروید. ( همه این هادر زبانه ی create موجود است. )
به دسته ی خلق اشیای 2 بعدی (shapes) که در سمت راست دسته ی خلق اشیای 3 بعدی است،بروید. ( همه این هادر زبانه ی create موجود است. )
ابتدا در نمای left یک line یا خط به اندازه ی درازی ستون، 2 دایره یا همان circle که یکی شعاعش 2برابر دیگری باشد (من در این جا برای دایره ی بزرگ شعاع 50 و برای کوچکتر شعاع 25 را در نظر گرفتم.) و یک NGon به شعاع دایره ی کوچک بکشید.
نکته:
برای تغییرات در Ngon یا چند ضلعی در حالی که چند ضلعی در حالت انتخاب است، به دسته ی parameters بروید.
پس از انجام این کاره به دسته ی خلق اشیای 3 بعدی بروید و از لیست کشویی آن گزینه ی compound objete را انتخاب کنید. دایره ی بزرگ را انتخاب کرده سپس ابزار loft را انتخاب کنید. در دسته ی creation method روی دکمه ی get path کلیک کنید، حال در نمای left روی خط کلیک کنید تا یک استوانه درست شود.
نکته:
دقت کنید در دسته ی creation method گزینه ی instance انتخاب شده باشد.
حالا به دسته ی path parameters در زیر creation method بروید و جلوی گزینه ی path یکی از اعداد 5 تا 20 را وارد کنید. حال روی دکمه ی Get shape در کنار دکمه ی get path کلیک کرده و بعد دایره ی کوچک را انتخاب کنید.
نکته:
اگر اشتباهی روی چیزی کلیک کرده اید و اطلاعات مربوط به ابزار loft نا پدید شد، ستون را انتخاب کنید و به دسته ی modify بروید.
نکته:
در این آموزش می توانید اعداد مورد نظر را خود انتخاب کنید. همین طور اگر دقت کنید هر عددی که در جلوی path تایپ می کنید محل یک ضربدر در نماهای مختلف عوض می شود. این ضربدر بخشی که شما می خواهید روی آن تغییراتی را به وجود آورید، مشخّص می کند.
الان باید عدد جلوی path مثلا به 10 تبدیل کنید. دوباره روی get shape کلیک کنید و بعد چند ضلعی را انتخاب کنید.
از بین اعداد عدد 60 تا 65 یکی را به دل خواه جلوی path تایپ کنید و مرحله ی قبل را اجرا کنید اما این بار روی دایره ی کوچک کلیک کنید.
عدد 70 را جلوی path تایپ کنید و روی دایره ی بزرگ کلیک کنید.
نکته:
یادتان باشد دایره ی بزرگ در روی ستون قرار دارد. اگر آن را پیدا کنید و روی آن بروید شکل نشان گر موس عوض خواهد شد.
ستون ما آماده است. البته برای کشیدن این ستون باید کمی تمرین کنید تا به ستون دل خواه برسید. خب ستون را انتخاب کنید و به نوار ابزار بروید. در آن جا ابزار select and rotate را انتخاب کرده و روی آن راست کلیک کنید تا یک پنجره باز شود. در این پنجره در قسمت absolute: world عدد جلوی y را به 90 تغییر دهید و دکمه ی اینتر را از روی کیبورد فشار دهید.
درآخر باید متریال را بکشیم. پنجره ی متریال ها را باز کنید و روی مربع کناری مستطیل رنگی جلوی Diffuse کلیک کنید و از پنجره ای که باز می شود روی گزینه ی bitmap دوبار کلیک کنید. میتوانید به قسمتی که نرم افزار را ریخته اید بروید، فایل آن را باز کنید و به فلدر maps بروید یا متریال مورد نظر خود را در هر جایی از کامپیوتر انتخاب کنید و بعد روی دکمه ی open کلیک کنید. اگر هم قبلا به فایل maps رفته اید می توانید منوی جلوی History که در بالای پنجره قرار دارد را باز کرده و آن را بیابید. در فایل maps فایل stones را باز کرده و عکس BENEDETI یا هر عکس دیگری را انتخاب کنید و روی دکمه open کلیک کنید. در پنجره ی متریال میتوانید با تغییر اعداد تغییراتی را در متریالتان به وجود آورید. در نوار ابزار متریال ها روی فلش سیاهی که در سمت راست نوار ابزار است یعنی Go to parent کلیک کنید.
اگر می خواهید ستون شما سنگ صیغلی (صاف و براق) داشته باشد از منویی که در دسته ی shader basic parameters قرار دارد گزینه ی anisotropic و اگر می خواهید ستون شما کدر باشد گزینه ی oren-navar-blinn را انتخاب کنید. من گزینه ی anisotropic را انتخاب می کنم. در قسمت روشنایی جلوی specular level عدد 25، جلوی glossiness عدد 10 و جلوی anisotropy عدد 50 را وارد می کنم. اگر می خواهید ستون شما مانند آینه باشد، به دسته ی maps بروید و روی + آن کلیک کنید تا اطلاعات مربوط به آن باز شود. روی مستطیلی که روی آن نوشته شده none در جلوی refection بار کلیک کنید و از روی پنجره ای که باز می شود، روی گزینه ی reytrace در زیر گزینه ی planet 2 با کلیک کنید تا انتخاب شود. عدد جلوی refection بیانگر میزان براق بودن است. من آن را به 10 تغییر میدهم. برای دیدن نمونه ی میزان شفافیت متریال شما در قسمت در نوار ابزار عمودید روی گزینه ی background که مثل صفحه ی بازی شطرنج است، کلیک کنید. در آخر متریال را به ستون اختلاص داده و از کار رندر بگیرید.